hjerte

Mediyoga

Medicinsk Yoga

Rolig og skøn yoga med fokus på dig

Hvad er MediYoga

MediYoga står for medicinsk yoga og er en terapeutisk og evidensbaseret yogaform.

MediYoga udspringer af den klassiske Kundalini yoga. Kundalini yoga kom til vesten i slutningen af 1960’erne af Yogi Bhajan, en af Indiens lærermestre. 

Den traditionelle kundalini yoga er kombineret med den vestlige medicinske tænkning og videreudviklet til en langsom, blid og ikke så krævende yoga, hvor åndedrættet, meditation og afspænding er i fokus.

MediYoga er udviklet ved Karolinska Instituttet, et medicinsk universitet, i Sverige og er i dag udbredt i Sundhedssystemet i Sverige og Norge og er godt på vej i Danmark, hvor det bl.a. bruges i Hjerteforeningen og udbydes til forskellige patientgrupper f.eks. Parkinsons og senhjerneskadede. 

Siden 1998 er der gennemført mange videnskabelige studier af MediYoga, hvor der er undersøgt hvordan yogaøvelserne påvirker forskellige patientgrupper og sygdomme og forsket i effekten på krop og sind generelt. Der er lavet videnskabelige studier omkring patienter med rygproblemer, hjernerystelse, hjerteflimmer, højt blodtryk, Parkinson-patienter m.m.

Du kan læse mere om MediYoga, de forskellige studier og den forskning, som er gennemført, MediYoga Danmarks hjemmeside.

MediYoga er et særdeles effektivt værktøj mod fysiske, mentale og følelsesmæssige ubalancer og generelt er MediYoga fantastisk til at skabe ro og balance i hverdagen. Øvelserne er enkle og kan tilpasses, så alle kan være med og få udbytte uanset forudsætninger, alder og eventuelle fysiske begrænsninger. MediYoga kan udføres på en måtte eller på en stol. 

MediYoga er en kombination af aktive og stille øvelser, meditation, mantras, afspænding og fokuserende åndedrætsøvelser, som leder energien til de områder i dig, som kalder på både fysisk opmærksomhed, følelsesmæssig heling og stressreduktion. 

Effekten af MediYoga

MediYoga har stor effekt på fysiske, mentale og følelsesmæssige ubalancer. Effekten er bl.a. en bedre søvn, nedsætter stress, afhjælper rygproblemer, styrker de indre organer og dit immunforsvar, hjælper dit fordøjelessystem samt hormonsystem, opbygger et stærkere og mere udholdende nervesystem og balancerer højre og venstre hjernehalvdele. 

Når du praktiserer MediYoga, vil du opleve, at du får en større opmærksomhed og kontakt til kroppen og bliver mere nærværende i nuet. I MediYoga har vi et stærkt indre fokus, hvilket er grunden til, at yogaen udføres med lukkede øjne det meste af tiden.

MediYoga har en dokumenteret effekt på stressrelaterede sygdomme, smerter og kredsløbsproblemer og har generelt en lang række fordele, bl.a.:
• Gavnlig effekt på stress og udbrændthed
• Mindsker eller helt slipper smerter
• Sænker dit blodtrykket
• Styrker dit hjerte
• Hjælper til en god fordøjelse
• Styrker dit immunforsvar
• Bidrager til et hormonsystem i balance
• Bidrager til bedre søvn
• Giver mere klarhed
• Større indre ro
• Mindre tankemylder
• Bedre koncentration
• En oplevelse af lethed i krop og hoved
• Balancer dine chakraer (kroppens energicentre) og meridanbaner
• Hjælper til at rumme dine følelser

Tilmeld hold

 • Eftermiddagshold mandage
 • $ 625,-
  Engangsbeløb
 • Uge 22 – 26 2024
  Mandage kl. 17:00 – 18:30
  Opstart mandag 27. maj 2024

  5 x 1,5 time

 • Formiddagshold tirsdage
 • $ 625,-
  Engangsbeløb
 • Uge 22 – 26 2024

  Tirsdage kl. 9:30 – 11:00
  Opstart tirsdag 28. maj 2024

  5 x 1,5 time

 • Eftermiddagshold tirsdage
 • $ 625,-
  Engangsbeløb
 • Uge 22 – 26 2024

  Tirsdage kl. 17:00 – 18:30
  Opstart tirsdag 28. maj 2024

  5 x 1,5 time

 • FORDYBELSESDAG med afsæt i MediYoga'en
 • $ 349,-
  7. april 2024 kl. 10:00 - 14:00
 • Jeg guider dig kærligt igennem øvelserne med god tid til at opnå dybde og nærvær. Vi praktiserer MediYoga-øvelserne i længere tid end i mine almindelige 90 minutters sessioner. En indadvendt proces, som er meditativ og hvor du i din egen stilhed skaber kontakt til dig selv og din krop. Du trænes, og bliver måske udfordret, i din værenstilstand.

  Jeg har yogamåtter, tæpper, puder m.v. til rådighed.

  Der vil være kaffe/te/vand samt frugt/snacks.

  .

hjerte

Referencer

Deltagere på mine MediYoga-hold udtaler:

Så tilfredsstillende at være til yoga hos Cocco Sofie. Dejlig atmosfære, dejligt lokale, dejligt at der er alt, hvad du får brug for (man skal bare komme med sig selv ;), dejligt at komme helt ned i ro - og selvfølgelig en dejlig Cocco Sofie 😉 Halvanden time er pludselig gået, og man går afstresset derfra.

Vinnie

Jeg har deltaget på to MediYogahold i sommeren/efteråret 2023 og har virkelig nydt det! Det har givet mig et mentalt frirum og god træning, og jeg har nydt kombinationen af yoga og meditation. Man føler sig med det samme velkommen i rummet hos Cocco Sofie, med små hold, og en stille god stemning og atmosfære.

Susanne

Jeg startede med MediYoga hos Cocco tilbage i 2021 og har været en fast deltager på de ugentlige hold siden. Det var vigtigt for mig at finde en yogaform, hvor jeg på trods af en kronisk sygdom og de medfølgende fysiske begrænsninger kunne være med. Cocco har lært mig simple øvelser, som hverken behøver tage lang tid eller være besværlige, men gør en rigtig stor forskel for min daglige velvære, både fysisk og mentalt.

Janka

At komme hos dig til MediYoga giver ro til mit nervesystem, der er plads og tid til at mærke mig selv på godt og ondt og din måde at guide os igennem på er tryg og virkningsfuld.

Mireya

"Jeg søgte efter noget som kunne hjælpe mig med at finde en indre ro og connecte med mig selv igen efter en periode med stress. Det har jeg fundet via Medi yogaen hos Charlotte. Hun er fantastisk til at skabe rammerne som byder på ro og nærvær og øvelserne er nemme men utrolig effektive. De varmeste anbefalinger fra mig"

Dorthe

"Jeg var til min første Mediyoga time hos Cocco i går, og det er ikke sidste gang jeg kommer. Jeg mærkede i hele min krop, hvor jeg fik indre ro både i krop og tanker. Hvordan jeg med lette vejrtrækningsøvelser fik kontakt til en kropslig afspænding. Jeg fik derfra fyldt op med taknemmelighed og kærlighed."

Susanne

"Jeg oplever en større ro i mig efter jeg er startet til mediyoga og øvelserne er virkelig gode for min ryg og også tak for din blide, kærlige guidning. Glæder mig til det bliver tirsdag igen."

Line

"Jeg var opløftet da jeg kom hjem efter yoga timen hos dig sidst, det var skønt!"

Christina

"Mange tak for et par dejlige oplevelser med medi yoga. Du er en af de bedste yogalærere, jeg har været hos. Siden jeg tog uddannelsen i 2004-2005 har jeg virkelig haft svært ved at finde en underviser, der kan få mig til at glemme at analysere på, hvad der bliver sagt og ikke ligge/sidde og tænke “Arh, det der ville jeg have sagt anderledes” ? Hos dig var jeg bare i nuet hele vejen igennem. Det har været så godt!"

Anne Mette

"Jeg nyder, at yoga og meditation kan forenes ved, at kroppen udfører blide, men effektive øvelser mens tankerne får ro. Der er en dejlig rolig stemning i lokalet."

Pia

"Da jeg første gang tilmeldte mig til mediyoga, vidste jeg egentlig ikke så meget om det. Jeg blev meget positiv overrasket over hvor dejligt det er, det giver en fantastisk ro og velvære i krop og sind kan kun varmt anbefale at prøve det. Jeg har tilmeldt mig for 3 gang."

Susanne

"Jeg har på grund af en kronisk sygdom været nødt til erkende at jeg ikke længere kan være så fysisk aktiv, som jeg i mange år har været vant til. Jeg er derfor begyndt at koncentrere mig om min mentale sundehd i stedet for. Mediyoga har vist sig at være den helt rette kombination af enkle yoga- og åndedrætsøvelser der giver ro i både sindet og kroppen. Åndedrætsøvelserne bruger jeg også meget i hverdagen, hvis jeg har brug for at slappe af og få samlet energi. Charlotte er en dygtig underviser, hendes stemme er meget beroligende og utrolig rar at lytte til. Glæder mig til hver mandag."

Janka

"Jeg er så glad for at Medi Yoga er blevet en ugentlig lease for mig .Jeg lader mig guide ind i et fantastisk afslappende rum inde i mig – som jeg ikke før har fundet . Så hvis man skal forkæles , så vil jeg klart sige forær‘ dig selv denne positive helle."

Doris

"Jeg har nu gået til Mediyoga hos Charlotte siden efteråret 2021 og jeg må sige at både jeg og min krop ELSKER DET! Charlotte er helt igennem fantastisk! Jeg vil anbefale alle at tage et snut forbi og prøve hendes mediyoga. Man vil ikke fortryde det! Mediyoga for mig, giver mig en balance i krop og sjæl, da jeg har en kronisk sygdom kaldet fibromyalgi er det yderst vigtig at have den balance og få ro på centralnervesystemet som er det der er ramt af sygdommen. Og det giver mediyoga mig, så det er mine varmeste anbefalinger jeg kan give. Tak for dig Charlotte!"

Pia