hjerte

Mediyoga

Medicinsk Yoga

Rolig og skøn yoga med fokus på dig

Hvad er MediYoga

MediYoga står for medicinsk yoga og er en terapeutisk og evidensbaseret yogaform.

MediYoga udspringer af den klassiske Kundalini yoga. Kundalini yoga kom til vesten i slutningen af 1960’erne af Yogi Bhajan, en af Indiens lærermestre. 

Den traditionelle kundalini yoga er kombineret med den vestlige medicinske tænkning og videreudviklet til en langsom, blid og ikke så krævende yoga, hvor åndedrættet, meditation og afspænding er i fokus.

MediYoga er udviklet ved Karolinska Instituttet, et medicinsk universitet, i Sverige og er i dag udbredt i Sundhedssystemet i Sverige og Norge og er godt på vej i Danmark, hvor det bl.a. bruges i Hjerteforeningen og udbydes til forskellige patientgrupper f.eks. Parkinsons og senhjerneskadede. 

Siden 1998 er der gennemført mange videnskabelige studier af MediYoga, hvor der er undersøgt hvordan yogaøvelserne påvirker forskellige patientgrupper og sygdomme og forsket i effekten på krop og sind generelt. Der er lavet videnskabelige studier omkring patienter med rygproblemer, hjernerystelse, hjerteflimmer, højt blodtryk, Parkinson-patienter m.m.

Du kan læse mere om MediYoga, de forskellige studier og den forskning, som er gennemført, MediYoga Danmarks hjemmeside.

MediYoga er et særdeles effektivt værktøj mod fysiske, mentale og følelsesmæssige ubalancer og generelt er MediYoga fantastisk til at skabe ro og balance i hverdagen. Øvelserne er enkle og kan tilpasses, så alle kan være med og få udbytte uanset forudsætninger, alder og eventuelle fysiske begrænsninger. MediYoga kan udføres på en måtte eller på en stol. 

MediYoga er en kombination af aktive og stille øvelser, meditation, mantras, afspænding og fokuserende åndedrætsøvelser, som leder energien til de områder i dig, som kalder på både fysisk opmærksomhed, følelsesmæssig heling og stressreduktion. 

Effekten af MediYoga

MediYoga har stor effekt på fysiske, mentale og følelsesmæssige ubalancer. Effekten er bl.a. en bedre søvn, nedsætter stress, afhjælper rygproblemer, styrker de indre organer og dit immunforsvar, hjælper dit fordøjelessystem samt hormonsystem, opbygger et stærkere og mere udholdende nervesystem og balancerer højre og venstre hjernehalvdele. 

Når du praktiserer MediYoga, vil du opleve, at du får en større opmærksomhed og kontakt til kroppen og bliver mere nærværende i nuet. I MediYoga har vi et stærkt indre fokus, hvilket er grunden til, at yogaen udføres med lukkede øjne det meste af tiden.

MediYoga har en dokumenteret effekt på stressrelaterede sygdomme, smerter og kredsløbsproblemer og har generelt en lang række fordele, bl.a.:
• Gavnlig effekt på stress og udbrændthed
• Mindsker eller helt slipper smerter
• Sænker dit blodtrykket
• Styrker dit hjerte
• Hjælper til en god fordøjelse
• Styrker dit immunforsvar
• Bidrager til et hormonsystem i balance
• Bidrager til bedre søvn
• Giver mere klarhed
• Større indre ro
• Mindre tankemylder
• Bedre koncentration
• En oplevelse af lethed i krop og hoved
• Balancer dine chakraer (kroppens energicentre) og meridanbaner
• Hjælper til at rumme dine følelser

Tilmeld hold

 • Eftermiddagshold mandage
 • $ 1.125,-
  Engangsbeløb
 • Uge 33 – 41 2024
  Mandage kl. 17:00 – 18:30
  Opstart mandag 12. august 2024

  9 x 1,5 time

 • Formiddagshold tirsdage
 • $ 1.125,-
  Engangsbeløb
 • Uge 33 – 41 2024

  Tirsdage kl. 9:30 – 11:00
  Opstart tirsdag 13. august 2024

  9 x 1,5 time

 • Eftermiddagshold tirsdage
 • $ 1.000,-
  Engangsbeløb
 • Uge 33 – 41 2024

  Tirsdage kl. 17:00 – 18:30
  Opstart tirsdag 13. august 2024

  8 x 1,5 time

  (Obs. på dette hold er der ingen MediYoga i uge 37)

 • Eftermiddagshold torsdage
 • $ 1.125,-
  Engangsbeløb
 • Uge 33 – 41 2024

  Torsdage kl. 17:00 – 18:30
  Opstart torsdag 15. august 2024

  9 x 1,5 time

 • FORDYBELSESDAG med afsæt i MediYoga'en
 • $ 349,-
  22. september 2024 kl. 10:00 - 14:00
 • Jeg guider dig kærligt igennem øvelserne med god tid til at opnå dybde og nærvær. Vi praktiserer MediYoga-øvelserne i længere tid end i mine almindelige 90 minutters sessioner. En indadvendt proces, som er meditativ og hvor du i din egen stilhed skaber kontakt til dig selv og din krop. Du trænes, og bliver måske udfordret, i din værenstilstand.

  Jeg har yogamåtter, tæpper, puder m.v. til rådighed.

  Der vil være kaffe/te/vand samt frugt/snacks.

  .

hjerte

Referencer

Deltagere på mine MediYoga-hold udtaler:

Jeg så dit skilt i Bredgade, og tænkte det så relevant ud for mig, da jeg var i enperiode med pres på i mit arbejdsliv. Jeg ville gerne finde tilbage til mit indre jeg igen, få roen og overskuddet tilbage. Din beskrivelse på din hjemmeside motiverede mig til at booke MediYoga. Det er helt klart det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv. Den ro der falder over mig i dit nærvær og i dit dejlige lokale, har hjulpet mig til igen at finde min indre kerne af ro og nærvær. Du guider os alle med en behagelig stemmeføring i et målrettet program. Vi får forklaringer med på det du fører os igennem, hvilket jeg syntes er spændende- vi laver ikke bare en øvelse, der er et formål. Meditationen, hvor vi synger, var meget nyt for mig. Jeg må erkende at det giver mig ro og indsigt. Det kan være at der kommer en form for afklaring på noget jeg spekulerer på, eller bare en dejlig ro uden tanker. Timerne hos dig er som at tage iltmasken på. Jeg føler mig afklaret og beriget.

Helle

Jeg har været så priviligeret at få mulighed for at deltage på dine Mediyoga hold i flere sæsoner. Du er fantastisk til at guide igennem en session. Din stemme er blid og rolig. Man føler sig fuldstændig tryg hos dig. MediYoga har en meget positiv indvirkning på min krop og sjæl. Meget blide øvelser for kroppen og sjælen finder en dejlig ro. Sessionerne foregår i et hyggeligt lokale hvor man straks føler sig tilpas. Rolige farver, afslappende atmosfære - når man træder ind i rummet slapper man automatisk af Kæmpe anbefalinger fra mig

Pia

Jeg er så taknemlig for mediyoga hos Cocco Sofie. En dejlig mild træningsform som giver mig et fantastisk velvære fysisk og en indre ro og balance med meditative øvelser, som jeg kan bruge og har glæde af i min hverdag. Cocco Sofie er en virkelig dygtig underviser.

Annemette

Jeg har nu deltaget på dit yoga hold i mere end 2 år ,det har gjort en kæmpe forskel for både min fysisk og mentale sundhed🙏 Dels indbyder dine hyggelige fysiske rammer til ro, men det er DIG og dit autentiske nærvær, blide og kærlige væsen, som guider og skaber rum og plads til,at gå på opdagelse i mig selv. Lige nu deltager jeg i på dit Taknemmelighedens magi kursus og må bare sige WOW...igen guider og inspirere du mig ,til at vælge et nyt fokus

Dorthe

Jeg ELSKER at gå til yoga hos dig. Du er så sød, åben, kompetent, dedikeret og imødekommende i det du gør. Glæder mig til hver gang det er mandag (ville ønske det var flere gange i ugen🤭) Hele atmosfæren i dit fine yogalokale emmer bare af ro og imødekommenhed…… elsker din sætning “du gør det bare så godt du kan” - jeg synes du giver mennesker plads, ro og glæde, så bliv du bare ved med din passion, du gør det SÅ godt⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Jeanette

Så tilfredsstillende at være til yoga hos Cocco Sofie. Dejlig atmosfære, dejligt lokale, dejligt at der er alt, hvad du får brug for (man skal bare komme med sig selv ;), dejligt at komme helt ned i ro - og selvfølgelig en dejlig Cocco Sofie 😉 Halvanden time er pludselig gået, og man går afstresset derfra.

Vinnie

Jeg har deltaget på to MediYogahold i sommeren/efteråret 2023 og har virkelig nydt det! Det har givet mig et mentalt frirum og god træning, og jeg har nydt kombinationen af yoga og meditation. Man føler sig med det samme velkommen i rummet hos Cocco Sofie, med små hold, og en stille god stemning og atmosfære.

Susanne

Jeg startede med MediYoga hos Cocco tilbage i 2021 og har været en fast deltager på de ugentlige hold siden. Det var vigtigt for mig at finde en yogaform, hvor jeg på trods af en kronisk sygdom og de medfølgende fysiske begrænsninger kunne være med. Cocco har lært mig simple øvelser, som hverken behøver tage lang tid eller være besværlige, men gør en rigtig stor forskel for min daglige velvære, både fysisk og mentalt.

Janka

At komme hos dig til MediYoga giver ro til mit nervesystem, der er plads og tid til at mærke mig selv på godt og ondt og din måde at guide os igennem på er tryg og virkningsfuld.

Mireya

"Jeg søgte efter noget som kunne hjælpe mig med at finde en indre ro og connecte med mig selv igen efter en periode med stress. Det har jeg fundet via Medi yogaen hos Charlotte. Hun er fantastisk til at skabe rammerne som byder på ro og nærvær og øvelserne er nemme men utrolig effektive. De varmeste anbefalinger fra mig"

Dorthe

"Jeg var til min første Mediyoga time hos Cocco i går, og det er ikke sidste gang jeg kommer. Jeg mærkede i hele min krop, hvor jeg fik indre ro både i krop og tanker. Hvordan jeg med lette vejrtrækningsøvelser fik kontakt til en kropslig afspænding. Jeg fik derfra fyldt op med taknemmelighed og kærlighed."

Susanne

"Jeg oplever en større ro i mig efter jeg er startet til mediyoga og øvelserne er virkelig gode for min ryg og også tak for din blide, kærlige guidning. Glæder mig til det bliver tirsdag igen."

Line

"Jeg var opløftet da jeg kom hjem efter yoga timen hos dig sidst, det var skønt!"

Christina

"Mange tak for et par dejlige oplevelser med medi yoga. Du er en af de bedste yogalærere, jeg har været hos. Siden jeg tog uddannelsen i 2004-2005 har jeg virkelig haft svært ved at finde en underviser, der kan få mig til at glemme at analysere på, hvad der bliver sagt og ikke ligge/sidde og tænke “Arh, det der ville jeg have sagt anderledes” ? Hos dig var jeg bare i nuet hele vejen igennem. Det har været så godt!"

Anne Mette

"Jeg nyder, at yoga og meditation kan forenes ved, at kroppen udfører blide, men effektive øvelser mens tankerne får ro. Der er en dejlig rolig stemning i lokalet."

Pia

"Da jeg første gang tilmeldte mig til mediyoga, vidste jeg egentlig ikke så meget om det. Jeg blev meget positiv overrasket over hvor dejligt det er, det giver en fantastisk ro og velvære i krop og sind kan kun varmt anbefale at prøve det. Jeg har tilmeldt mig for 3 gang."

Susanne

"Jeg har på grund af en kronisk sygdom været nødt til erkende at jeg ikke længere kan være så fysisk aktiv, som jeg i mange år har været vant til. Jeg er derfor begyndt at koncentrere mig om min mentale sundehd i stedet for. Mediyoga har vist sig at være den helt rette kombination af enkle yoga- og åndedrætsøvelser der giver ro i både sindet og kroppen. Åndedrætsøvelserne bruger jeg også meget i hverdagen, hvis jeg har brug for at slappe af og få samlet energi. Charlotte er en dygtig underviser, hendes stemme er meget beroligende og utrolig rar at lytte til. Glæder mig til hver mandag."

Janka

"Jeg er så glad for at Medi Yoga er blevet en ugentlig lease for mig .Jeg lader mig guide ind i et fantastisk afslappende rum inde i mig – som jeg ikke før har fundet . Så hvis man skal forkæles , så vil jeg klart sige forær‘ dig selv denne positive helle."

Doris

"Jeg har nu gået til Mediyoga hos Charlotte siden efteråret 2021 og jeg må sige at både jeg og min krop ELSKER DET! Charlotte er helt igennem fantastisk! Jeg vil anbefale alle at tage et snut forbi og prøve hendes mediyoga. Man vil ikke fortryde det! Mediyoga for mig, giver mig en balance i krop og sjæl, da jeg har en kronisk sygdom kaldet fibromyalgi er det yderst vigtig at have den balance og få ro på centralnervesystemet som er det der er ramt af sygdommen. Og det giver mediyoga mig, så det er mine varmeste anbefalinger jeg kan give. Tak for dig Charlotte!"

Pia