hjerte

1:1 terapi-session

Sådan foregår 1:1 terapi

Der findes mange terapeutiske retninger og metoder. Du kan her læse om hvordan en individuel terapisession udfolder sig og hvad du kan forvente, når du kommer hos mig.

Når du kommer

Mit kliniklokale ligger på 1. sal i SundhedsOasen i Kolding centrum. Der står Charlotte Cocco – psykoterapi og hypnose på døren. Når du kommer til din aftalte tid, kan du tage plads i en af ventestolene på gangen foran mit lokale. Jeg henter dig der.

Du får tilbudt kaffe/the/vand – det kan være rart, at sidde med en kop, mens vi starter samtalen op.

Indledende samtale

Ved 1. session bruger vi noget tid på at klarlægge din problemstilling og din ønskede forandring. Jeg vil tage lidt notater til brug under terapien. Jeg forklarer om den måde jeg arbejder og besvarer dine eventuelle spørgsmål, så du kan føle dig tryg og afklaret.

Hvordan jeg arbejder

Jeg har flere terapeutiske uddannelser bag mig og hermed opbygget en stor “værktøjskasse”. Det betyder, at jeg i terapien bruger elementer af både hypnose- og psykoterapi, traumeteknikker, coaching, forskellige psykoterapeutiske metoder og mentaltræning ligesom jeg også arbejder med kroppens sprog og symptomer. Det kan være forskelligt fra session til session, hvordan vi arbejder, alt efter hvad vi aftaler og hvad jeg vurderer vil være mest givende i forhold til din udfordring og dine ønsker.

Når jeg behandler dig, er det altid med din fulde accept. Behandlingen er et samarbejde mellem dig og mig, hvorfor det er vigtigt for resultatet, at du føler dig tryg og har tillid til mig som terapeut. Jeg er som person kærlig og empatisk og har en rolig og mild energi, hvilket er en del af min styrke.

Jeg involverer gerne mig selv i terapien, hvis jeg tror, at det kan gavne terapien – jeg selv har gået vejen og da det kan være enormt givende, at kunne spejle sig i hinanden.

Selve terapien

Sessionen tager altid udgangspunkt i det, som fylder hos dig. Jeg møder dig og din problemstilling med respekt og empati og sessionerne er fuldt fortrolige.

En del af sessionen vil ofte foregå, hvor du har lukkede øjne (hvis du er ok med dette!), da du på den måde har bedre kontakt til din krop og dine følelser. Ofte bruger jeg hypnose, som er en behagelig, afslappet tilstand. I denne tilstand af skærpet og fokuseret modtagelighed, kan vi arbejde med din problemstilling og jeg kan give dig forskellige instruktioner og forslag til dit underbevidste sind. Målet er, at ændre uønskede gamle mønstre, tanker, overbevisninger og følelser – til nye konstruktive og livsbekræftende! Under hypnosen kan vi føre en terapeutisk samtale. Hvordan det foregår, bliver aftalt undervejs og jeg guider dig kærligt hele vejen.

Som en del af sessionen underviser dig omkring sindet, så du får en større forståelse for dig selv og hvordan dine tanker påvirker din virkelighed. Jeg lærer dig stærke mentale værktøjer, så du har noget konkret, at gå hjem og arbejde videre med.

Når sessionen er ved at være færdig, laver vi en kort opsummering og du får du den tid, du behøver for at blive klar til at bevæge dig ud i hverdagen igen.

En terapisession, som består af integreret psykoterapi, hypnoterapi og mentaltræning, varer ca. 1-1,5 time.

Du kan læse mere om hypnose og hypnoterapi her. 

Integration i hverdagen

Det er dit ansvar at arbejde videre med dine indsigter og de værktøjer, som jeg giver dig med hjem. Du er altid velkommen til at skrive til mig og få min sparring på mail mellem sessionerne.

Er du i et forløb hos mig har du fri adgang til mit onlineforløb “Nøglen til indre ro og skaberkraft!”, hvor du finder hypnoselydfiler og opgaver, som du med fordel kan arbejde med hjemme imellem sessionerne hos mig.